Tel: +44 (1445 731242)    Email: enquiries@hotelaultbea.co.uk      
Contact Us Return to our home page
het hotel met de maltwhisky's in de Schotse Hooglanden
Home
The Lodge
Dining at Drumchork Lodge
Whisky tasting
Out and About
View our latest news and special offers
Location
 

Drumchork Lodge Hotel
Aultbea, Wester Ross
IV22 2HU, Scotland

 
T: (+44) 1445 731242
F: (+44) 1445 731246
 
.............................

Drumchork Lodge Hotel, Aultbea, Wester Ross, Schotland
 
Drumchork Lodge Hotel staat op een van de meest idyllische plekjes in het westen van de Schotse Hooglanden. Het landschap en de rustige sfeer zijn er uniek en het hotel ligt aan wat officieel de schilderachtigste route van Europa wordt genoemd. De hoge ligging boven het dorpje Aultbea zorgt voor adembenemende uitzichten over Loch Ewe en op de Summer Isles en de Outer Hebrides. De schitterende zonsop- en ondergangen die vanuit het hotel te zien zijn, zullen voor vakantieherinneringen zorgen die u nog lang zult koesteren.
 
 
eniet van het prachtige natuurschoon in dit deel van Schotland
 
 
Drumchork Lodge Hotel is het knooppunt van Aultbea geworden, waar zowel bezoekers als de plaatselijke bevolking vriendelijk worden onthaald. Door de warme sfeer is het hotel populair onder echtparen, gezinnen met kinderen, natuurgenieters en whiskyliefhebbers. Huisdieren zijn welkom; laat wel even van tevoren weten dat u een huisdier meebrengt.  
Drumchork House werd gebouwd op fundamenten die deels uit 1600 dateren. In 1853 werd het huis uitgebreid tot een jachtverblijf, dat in 1960 tot een hotel werd omgebouwd. In de afgelopen jaren is het hotel voortdurend verbouwd en gemoderniseerd onder het toeziend oog van de in Schotland geboren eigenaars Frances Oates en John Clotworthy. John en Frances staan allebei internationaal bekend om hun hotel als "het hotel met de maltwhisky's in de Schotse Hooglanden". Ze wonnen talloze prijzen voor hun whiskyverzamelingen en hun presentaties over deze Schotse nationale drank. Het hotel heeft een bar met pooltafel en open haard waar u invoners van Aultbea kunt ontmoeten
Het gebied is geliefd bij mensen die van wandelen en bergbeklimmen houden Aultbea en de omliggende gebieden hebben een klimaat dat door de invloed van de Golfstroom redelijk mild is. Naast de gouden zandstranden zijn er talloze andere stukjes natuur waarvan u kunt genieten. Wandelen in de heuvels is hier een favoriete activiteit, naast het snorkelen en duiken naar gezonken schepen uit oorlogstijd. Als u wilt vissen, jagen of golfen, kan dit vanuit het hotel worden geregeld. En dan zijn er de interessante plaatsen die u kunt bezoeken, zoals de beroemde subtropische tuinen in het nabijgelegen Inverewe.
Sommige wegen in het gebied zijn nauwelijks breder dan een auto. U benadert Drumchork Lodge Hotel daarom het best vanuit het noorden via de A832, nadat u van de A835 bent afgeslagen bij Braemore Junction. Er zijn weinig benzinestations in deze streek; houd dus steeds uw benzinemeter in het oog! Drumchork Lodge bevindt zich op ongeveer anderhalf uur rijden van Inverness.

Drumchork, dat ter plaatse bekend staat als “The Lodge” of het “Top Hotel”, biedt:

 • In het restaurant worden elke dag verse schotels bereid , woormal met plaatselijk gevangen vis en zeevruchten13 slaapkamers met eigen badkamer en toilet
  3 eetzalen
  een bar
  een lounge voor de hotelgasten
  een whiskyproefruimte/conferentieruimte
  catering voor huwelijksrecepties met maximaal 300 gasten
  een ruimte met wasmachine en -droger
Een van de met smaak ingerichte slaap kammers in het hotel

In elk van de aantrekkelijk ingerichte slaapvertrekken vindt u een televisietoestel en een dienblad met alles wat u nodig hebt om voor uzelf een kop thee of koffie te maken. Alle slaapkamers bieden adembenemende uitzichten over Loch Ewe of de omringende bergen.

Ledere dag zijn er maaltijden beschikbaar van een uitgebreid menu, waaronder verse Sint-Jacobsschelp, langoustines en kreeft uit Loch Ewe (een seizoensspecialiteit).

Op alle dagen kan er whisky worden geproefd, een bezigheid die uiterst populair is bij zowel whiskykenners als diegenen die voor het eerst met deze Schotse drank kennismaken. Drumchork Lodge is een van de weinige hotels waar meer dan 500 soorten Schotse maltwhisky's worden aangeboden en biedt daarnaast een keuze tussen organische, Japanse, Welshe, Ierse en Kentucky Bourbon whisky's in de twee bars. Er is altijd iemand beschikbaar om u te helpen een maltwhisky te vinden die u zal bevallen Weekendvakantie met whiskyproven in het hotel
In het hotel kunt u kiezen uit meer dan 500 Schotse Maltwhiskys Zelfs de onervaren whiskydrinker kan genieten van het whiskyproeven met John en van zijn humor, historische anekdotes en Schotse legenden, voor mensen die zomaar in hun eentje of juist in een georganiseerde groep komen, als hotelgast of voorbijganger. Voor wie zich in Drumchork Lodge bevindt is het onmogelijk om van dit 'levenswater' te ontsnappen. Breek dus eens los van de stress van het moderne leven en laat u overhalen tot een drankje of twee!